Wat is jicht?

Veel mensen hebben de vraag wat jicht nou eigenlijk is? Er zijn verschillende soorten en mate jicht. Het ontstaan hiervan is echter het zelfde.

Meer weten over jicht?

Jicht ontstaat als urinezuur zich ophoopt, de urinezuur slaat neer op gewrichten. Urinezuur ontstaat wanner purine afbreekt. Sommige eet soorten bevatten purine. Ook in zalm, kabeljauw en spinazie zit veel purine. Welke daar moet kop en schouders bovenuit steekt is maatjesharing. Je lichaam breekt overtollige purine af en voert urinezuur via de nieren af, wanneer er een ontsteking of verstoring ontstaat kan er teveel urinezuur als kristallen ophopen in de gewrichten, daardoor ontstaat er een ontsteking genaamd jicht. Wat is jicht in voet? Jicht komt het meest voor in de voet, daarom is er ook veel te vinden op dit gebied.

 

wat is jicht

Jicht is een reuma soort en kan erg pijn doen, door minder voedsel te eten waar purine in zit te eten verminder je de kans op Jicht. Jicht ontstaat vaak in het gewricht van de grote teen, maar kan natuurlijk ook in andere gewrichten ontstaan. Jicht komt vooral voor bij het mannelijk geslacht. Maar dat neemt niet weg dat vrouwen het ook kunnen krijgen. Mannen krijgen jicht meestal rond de leeft van 40 a 50. Vrouwen zijn symptomen vaak komen na de overgang. De urinezuurzouten veroorzaken vaak knobbels, door de urinezuur te verminderen kan jicht al snel voorkomen worden.

Na het lezen van deze informatie hoop ik dat de vraag: Wat is jicht? Hiermee beantwoord is.

Het is belangrijk een dokter te raadplegen om er zeker van te zijn dat een patient jicht heeft.