Naproxen

naproxen

Wat is naproxen?

Naproxen werkt vooral ontstekkingsremmind en pijnstillend maar het verlaagd ook de koorts. Het wordt vaak gebruikt voor pijn bij ontstekingsverschijnselen en is effectief voor menstruatiepijn. Het vermindert de pijn en de bloeding. Het wordt ook gebruikt bij hoofdpijn, kiespijn, spierpijn, spit, rematische pijn, jicht en koorts bij griep en verkoudheid.

Het medicijn is een NSAID, dit betekend dat het een niet-steroïdale onstekingsremmer is. Het is voor acute pijnklachten effectief en snel merkbaar. Bij jicht en reuma is het pijnstillende effect pas na enige tijd merkbaar en duurt het dus wat langer. Als ontstekingsverschijnselen afnemen, neemt ook de pijn af.

 

Bijwerkingen van naproxen

Het medicijn heeft een aantal bijwerkingen, bijvoorbeeld treden er maag- en darmklachten op. Mensen die in het verleden ook last hebben gehad van maag- of darmzweer kunnen hier meer last van hebben. Mensen die hartfalen, hartklachten of een beroerte hebben gehad is het verstandig voor gebruik met een huisarts te overleggen. Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter!

Raadpleeg de bijsluiters bij gelijktijdig gebruik met andere (recept)geneesmiddelen zoals een bloedverdunner. Bij twijfel, raadpleeg arts of apotheker.

In het algemeen geldt dat een pijnstiller niet langer gebruikt mag worden dan 14 dagen. Na die periode moeten de klachten (grotendeels) voorbij zijn. Als dat niet zo is, dan is het niet verstandig om
de symptomen nog langer te bestrijden zonder iets aan de oorzaak te laten doen. Raadpleeg dan je huisarts. De medicijn komt in verschillende doseringen. Bijvoorbeeld 500mg of 250 mg. Naproxen en paracetamol zijn de meest voorkomende medicijnen als het goed om het bestrijden van Jicht.

Naproxen en alcohol gaat niet samen. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld maagklachten ontstaan bij het gebruik van alcohol.

Naproxen kopen

Het medicijn is te krijgen bij bijvoorbeeld de Kruidvat en de Etos. Wij werken samen met Dokter online waar het ook te koop is:

ikhebjicht-aleve_feminax

 

 

Nu Kopen

 

 

 

Benieuwd naar andere medicijnen? Kijk dan hier: