Jicht medicatie

Om jicht en jichtaanvallen tegen te gaan zijn er verschillende soorten medicatie, onderstaand hebben wij de meest voorkomende uitgelicht:

Colchicine

Dit is een alkaloïde dat de ontstekingen bij jicht tekeergaat. In de “medische” markt staat het ook wel bekend als acetyltrimethylcolchicine. Het remt de rechtse die ontstaat bij een ontsteking.

Klik hier voor meer informatie over Colchicine.

Prednisolon

Dit is een bijnierschorshormoon die ook wel corticosteroid genoemd wordt. Deze hormonen remmen ontstekingen en overgevoelige reacties. Het helpt ook bij het aanmaken van mineralen, energie en zouten.

Klik hier voor meer informatie over Prednisolon.

Naproxen

Dit medicijn werkt ontstekingsremmend en pijnstillend, tevens verlaagd het de koorts. Naxproxen is ook effectief voor menstruatiepijn. Bij reumatische jicht werkt het goed en verminderd de pijn.

Klik hier voor meer informatie over Naproxen.

Corticosteroïden

Deze hormonen kunnen verwerkt worden in bijvoorbeeld zalf, cremes, lotions en worden bij vele aandoeningen toegepast op de huid, dan worden zij ook wel coricosteroiden-preparaten genoemd.

Klik hier voor meer informatie over Corticosteroïden.

Nsaid’s

NSAID is een pijnstiller en een afkorting voor ’Non Steriod Anti Inflammatory Drug’. Het is een alternatief van bijvoorbeeld paracetamol. Pas als paracetamol niet werkt kan er gebruik gemaakt worden van een NSAID.

Klik hier voor meer informatie over Nsaid’s.

Allopurinol

Allopurinol zorgt ervoor dat de omzetting van purine naar urinezuur wordt geremd. Purine komt vooral voor in voeding met veel eiwitten. Door de omzetting te remmen verlaagt allopurinol de hoeveelheid urinezuur in het bloed percentage.

Klik hier voor meer informatie over Allopurinol.