Jicht tophi

Jicht tophi veroorzaakt zwellingen in verschillende stukken van het lichaam wat erg veel pij kan veroorzaken. Wanneer het urinezuur gehalte dusdanig hoog is kan jicht een tophi (jichtknobbel veroorzaken. Het is niet een aandoending die opeens optreed. Het duurt vaak meerdere jaren voordat de urinezuur kristallen samenkomen en een knobbel veroorzaken. Het ontwikkelen van een tophi duur soms wel meer dan 20 jaar. De meeste mensen krijgen dan ook last van een tophi op latere leeftijd.

Als een tophi dicht bij gewrichten groei kan het zijn dat het noodzakelijk is om de knobbel operatief te verwijderen. De knobbel ontstaat vaak bij de vingers ook dan kan het nodig zijn om de knobbel te verwijderen om verdere beschadigingen tegen te gaan. Een jicht tophi kan ook in de botten groeien en daarom kan zeer pijnlijk zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een tophi ook voor infecties kan zorgen.

Behandelen van een jicht tophi

Het behandelen heeft vaak veel tijd nodig en is niet 1,2,3 op te lossen. Één van de beste behandelingen is een combinatie van medicijnen en natuurlijke producten. Vooral medicijnen voor het verlangen van urinezuur om acute jichtaanvallen tegen te gaan werken goed. Natuurlijke oplossingen kunnen bijvoorbeeld voeding, kruiden en supplementen zijn om het urinezuur in het bloed te verminderen.jicht tophi

 

Als een tophi in de buurt van een gewricht komt wat een belangrijke functie heeft binnen het mensenlijk lichaam kan het zijn dat de huisarts advies geeft om de knobbel operatief te verwijderen. Dit om verdere beschadiging aan het gewricht te voorkomen. Het kan namelijk zo zijn dat de tophi in de bot groeit. Daarnaast kan het ook zijn dat het voor infecties zorgt. Het blijft hierbij belangrijk dat de urinezuur spiegel laag blijft. Hierdoor kan het zijn dat de jichtknobbel afneemt. Het is belangrijk om direct naar de huisarts te stappen om maatregelen te nemen. Het krijgen van een tophi duurt jaren maar het behandelen kan daar in tegen ook jaren duren.

Het is belangrijk om te weten dat het verstandig is om een medicijn in overleg met een arts te nemen. Wij werken samen met Dokter online. Via Dokter Online kunt u vrijblijvend een consult inplannen met een onafhankelijk arts om een behandelplan op te stellen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

regel een behandeling