Jicht teen

Een jicht teen is veel voorkomende vorm van jicht die de kop op kan steken. Zoals bij een jicht knie kan het soms zo erg zijn dat lopen bijna onmogelijk wordt. Vaak komen de jichtaanvallen ook voor in polsen en denkels.

jicht teenSymptomen bij een Jicht teen:

– Erg gevoelige teen
– Extreme pijn waardoor lopen moeilijk wordt
– Warme zwelling en ontsteking in de teen, vaak zit er ook een rode glans  op de huid
– Jeukende huid rond om de teen
– Koorts, misselijkheid en braken
– Knobbels, door ophoping van urinezuur kristallen kunnen er verdikkingen ontstaan
– Veel personen krijgen ook lijst van nierstenen.

Oorzaken van een jicht teen

Een jicht knie kan verschillende oorzaken hebben. Veelal komt het door ophoping van urinzezuurkristallen. Urinezuur circuleert in de bloedbaan van het lichaam. Door het lichaam te beschermen tegen verzuring zet het lichaam het automatisch om in kristallen. Urinzezuurkristallen zitten zicht af tussen de gewrichten. Als veel urinezuurkristallen zijn neergeslagen in lichaamsdelen opstaan er jichtaanvallen.

Een jicht teen behandelen

Bij een jicht teen is het heel erg belangrijk geen druk meer te zetten op de desbetreffende teen. Dit betekend dat er zo min mogelijk worden gelopen. Neem gerust pijnstillers om de pijn te verlichten. Nadat de pijn weg begint te trekken is het belangrijk de teen weer rustig te bewegen. Dit om verstijving en kramp te voorkomen. Zorg echter weer niet dat er teveel druk op komt te staan.

Het is verstandig om voor het behandelen van een jicht teen een arts te raadplegen. Wij werken samen met Dokteronline. Via Dokteronline kan een een consult worden ingeplant met een onafhankelijke arts die samen met u een behandelplan opstelt.