Jicht behandeling

Het is belangrijk om de behandeling van jicht te onderscheiden in twee categorieën dit om de jicht behandeling zo goed mogelijk te laten werken.

1. Jicht aanvallen

Als jicht niet behandeld wordt kan dit op de lange termijn leiden tot misvorming van de gewrichten, daarom is belangrijk om op een consequente manier de jicht behandeling te ondergaan. Tegenwoordig is jicht een van de makkelijkst behandelbare reuma’s

  • Belangrijk in de jicht behandeling is het onder controle houden van de urinezuurspiegel. Sinds halverwege de 20ste eeuw beschikken doktoren over efficiënte geneesmiddelen om de urinezuurspiegel op peil te houden. Wanner jicht om een goede manier wordt behandeld, dit betekend een tablet per dag, levenslang hoeven voor de rest van hun leven geen aanvallen meer te ondergaan.
  • De behandeling van jicht is zelfs zo goed te behandelen. Dat doktoren zeggen dat wanneer iemand nog steeds regelmatig jichtaanvallen heeft of niet goed wordt behandeld of de raad van zijn of haar arts niet goed opvolgt.
  • Als een patiente een acute aanval ondergaat zal de dokter ontstekingsremmende middelen zoals colchicine toedienen. Dit geneesmiddel moet gelijk bij het begin van een aanval worden toegediend. Bijwerking van colchicine zijn diarree, maagklachten en braken.

2. Onderhoudsbehandeling

Een jicht behandeling moet je onderhouden. Dit bestaat uit het verminderen van het urinezuur in het bloed. Na ongeveer een jaar behandeling van een jaar zullen de jicht aanvallen uit blijven. Wel moet de behandeling voor de rest va het leven worden gebruikt.

De meest gebruikte geneesmiddel om jicht tegen te gaan is allopurinal, dit vermindert de urinezuur productie. Het kan zijn dat de arts het geneesmiddel voorschrijft dat de uitscheiding van urinezuur bevordert.

Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van jicht. Let daarom goed op je dieet, meer informatie hierover vind je hier.

jicht behandeling

 

Pijnverlichtings behandeling

Een behandeling tegen de pijn is  aan te raden. Hiervoor werken wij samen met dokteronline.com. Via Dokteronline kan er een consult worden aangevraagd met een onafhankelijke arts die een behandel plan kan opstellen.