Verschil paracetamol en ibuprofen

Paracetamol en ibuprofen zijn de meest gebruikte medicijnen tegen pijn. Ieder heeft zijn verkeur maar wat is nou precies het verschillen tussen paracetamol en ibuprofen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van paracetamol is dat het hoort verlagend werkt. Daarnaast is de paracetamol ook het meest veilige medicijn als het gaat om bijwerkingen. Paracetamol neemt de koorts tevens niet weg het onderdrukt het zodat je jezelf tijdelijk beter voelt. Veelvoorkomende bijwerking van een paracetamol is een zweetaanval, vooral als de paracetamol zijn werk begint te doen merk je dat je meer gaat zweten. Naast het verlagen van koorts is een paracetamol ook te gebruiken voor hoofdpijn, keelpijn, gewrichtspijn, spierpijn of menstruatiepijn.

Waar paracetamol goed is in het verlagen van koorts, doet ibuprofen dat wanneer er een ontsteking ontstaat of is. Ibuprofen is een ontstekingsremmer en is herkenbaar aan de roze kleur en behoord tot de groep niet-sterdode ontstekingsremmer ook wel NSAID’s genoemd. Ibuprofen werkt goed bij ontstekingen zoals slijmbeursontsteking of wortelpuntontsteking. Echter brengt ibuprofen bijwerkingen met zich mee. De meest voorkomende is maagklachten. Dit gebeurd vooral als er teveel ibuprofen in een korte periode wordt ingenomen. De maagklachten uiten zich vooral in misselijkheid, overgeven en maagzuur.

Het verschil in paracetamol en ibuprofen zit het niet in dat het allebei pijnstillers zijn en pijn bestrijden, daarvoor kunnen beide gebruikt worden. Het verschil zit het in de specialiteit van de medicijnen. Paracetamol en ibuprofen hebben beide verschillende specialiteiten als het gaat om pijn bestrijding en ontsteking remmende middelen.

nsaid

Wat zijn de symptomen van jicht

In de eerste fase van Jicht doet het vrij wel geen pijn. Meestal wordt het pas ontdekt na de eerste jichtaanval. Maar wat zijn de symptomen van jicht?

Hierbij de meest voorkomende symptomen van jicht

  • Hevige pijn aan de grote teen of andere gewrichten
  • Roodheid, zwelling en een warm gevoel op het desbetreffende gewricht.
  • Soort gespaard met misselijkheid en braken.
  • Knobbels, di komt voornamelijk door ophoping van het urinezuur. Niet iedereen krijgt echter hobbels.

Na het achterhalen van deze jicht symptomen. Neem dan contact op met uw huisarts om de symptomen te valideren.

Dieet bij jichtaanval

Dieet bij een jichtaanval is erg belangrijk. Doormiddel van een gezonde levensstijl en het vermijden van bepaalde voeding zorgt voor minder pijnlijke jichtaanvallen. Het is bekend dat voedingsmiddelen rijk aan purine voor jichtklachten kunnen zorgen. Jichtaanvallen en purine gaan dan ook hand in hand.

Het is belangrijk om voldoende zuivelproducten in het voedingspatroon te betrekken, dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van jichtaanvallen. Integreer voldoende groente, fruit, juiste volkeren en niet teveel vlees in het voedingspatroon. Drink niet teveel Alcohol dat zorgt namelijk voor een versnelde aanraking van purine.

Kijk voor een compleet voedingsmiddelen tabel op de website van optimalegezondheid.com

Jicht tofus

Jicht tofus ook wel jichtknobbels genoemd worden veroorzaakt door neergeslagen zuur kristallen. Een jicht tofus kan ontstaan in bijvoorbeeld ellebogen, vingers, de tenen en de buitenkant van de oorschelp. Het kan zijn dat wanneer de huid rondom de jicht tofus stuk gaat er een bepaalde substantie uitkomt.

Tofeuze jicht gaat door medicatie en genoeg rust vanzelf over. Echter kan het op bovenstaande plekken structureel terug komen. Raadpleeg uw arts voor medicatie en hulpmiddelen.

Voor meer informatie over jicht tofus kijk dan hier.

Homeopathie Jicht

Jicht komt vaak voor handen en voeten. Vooral bij tenen en vingers wordt Jicht vaak geconstateerd. Homeopathie en jicht gaan goed samen er zijn een aantal middelen die zeker helpen een voorbeeld daarvan is Duivelsklauw.

Duivelsklauw oftewel Harpagophytum procumbens is een plat uit de woestijn. De plant komt vooral voor in Botswana, Zuid-Afrika, Namibië en de noordelijke delen van de Kalahariwoestijn.

Duivelsklauw werkt homeopathisch bij jicht en werkt al honderden jaren gebruikt, het is een ontstekingsremmende pijnstiller. Duivelsklauw zorgt er voor dat oedemen worden tegen gegaan, kraakbeen wordt beschermd en het werkt ontkrampend. Zoals bij vele homeopathische middelen zijn er nog geen grot studies gedaan naar de werking van duivelsklauw.

Er zijn wel een aantal bijwerkingen die voor kunnen komen tijdens het gebruik van duivelsklauw, een voorbeeld hiervan is Diarree. Verder kan er ook misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, oorpijn en verlies van de eetlust opstaan.

duivelsklauw